Vind het thema of de plugin achter iedere WordPress website

Vaak zie je een leuke website en wil je weten welk thema er achter schuilt. We leggen je enkele mogelijkheden tot het achterhalen uit in deze blogpost.

Een spectaculaire website gezien waarvan je het uiterlijk graag ziet? De kans bestaat dat het een aangekocht thema is die we kunnen achterhalen. Eens we weten welk thema het is, kun je het ook zelf gaan downloaden of aankopen.

Eerst en vooral moeten we zeker zijn dat het een WordPress website is. Dit kan op verschillende manieren;

1. Rechtsklik op een witruimte op de website. Klik op ‘Paginabron weergeven’.

2. Als we hier een zoekopdracht uitvoeren (Ctrl+F of Cmd+F) en we zoeken op wp-content en we vinden resultaten terug, dan kunnen we al stellen dat de website op WordPress draait. Zoals op volgende screenshot:

Code van een WordPress website

3. Zoek je verder en bv. op wp-content/themes dan zal je net na de slash de naam van het thema zien. Nu kan het natuurlijk zijn dat het een childthema is van een aangekocht thema en die kan een unieke naam hebben.

4. Je kunt wel verder gaan zoeken en de style.css gaan openen. Als hier ‘Template: naamthema‘ staat, dan is dat de naam van het hoofdthema.

Een andere manier van aanpakken is de URL, bv. https://wpinfo.be, ingeven op een website die WordPress websites kan scannen op thema’s en plugins.

We sommen er enkele op:

Neem deze websites met een korreltje zout want ze vinden zeker niet iedere plugin terug. Bij sommige scans vindt hij het exacte thema niet terug en kan je een andere website proberen.

Er zijn ook Chrome Extensies beschikbaar voor de geïnteresseerden, hiermee gaat het iets vlugger want je moet niet extra naar een site surfen.

Extra tip: Wappalyzer

Wappalyzer is een browser extensie die niet specifiek op WordPress thema’s of plugins is gericht, maar meer op het vinden van technologieën die gebruikt worden op een website.

Zo kun je heel snel zien of een site WordPress gebruikt of een ander CMS pakket, of andere tracking tools of technologieën. De extensie kan al meer dan 1000 verschillende pakketten traceren.

Een reactie achterlaten