Hoe leer je meer over WordPress? Door anderen te helpen!

Even tijd voor een iets meer persoonlijk bericht die me nauw aan het hart ligt. Ik heb vandaag de kaap van 2000 reacties overschreden op de Nederlandse WordPress.org forums en daar ben ik zelf erg blij om.

Screenshot van mijn WordPress.org profiel

Op de forums help ik (en vele anderen) zo veel mogelijk mensen met vragen die ze hebben over WordPress. De vragen zijn heel divers en gaan over het gebruik of de installatie van WordPress of specifiek over een probleem (of meerdere problemen) met hun eigen WordPress site.

Dit is wat WordPress zo mooi maakt, je hoeft geen ontwikkelaar te zijn om een WordPress website op te zetten. De vrijheid die WordPress aan iedereen geeft om volledig op eigen kracht een eigen website op te zetten en te schrijven op het web, is wat de echte kracht is van het opensource project. WordPress draait helemaal terecht op 40% van het web.

Daarnaast bieden veel hosts zelfs 1-klik WordPress installaties aan, waardoor iedereen snel met de software aan de slag kan.

Zelf bijdragen

WordPress is een volledig opensource project waar iedereen bij kan helpen. Ik nodig iedereen dan ook graag uit om zelf bij te dragen aan WordPress. Dat kan op tientallen manieren, dus het hoeft zeker niet specifiek op de forums te zijn (maar het mag!).

Je kan alle informatie vinden over het bijdragen aan WordPress op http://make.wordpress.org/. Daar staat een overzicht van alle teams en wat hun focus is. Ik vertel er wel direct bij dat alle communicatie in het Engels is. De communicatie verloopt over Slack en dat kan je koppelen met je WordPress.org account. Meer informatie vind je hier: https://make.wordpress.org/chat/.

2 reacties

Een reactie achterlaten