Geen enkele reden meer om een SSL plugin op je WordPress site te hebben.

Er is geen enkele reden meer dat je een extra plugin nodig hebt om je site over HTTPS te laten lopen, lees er hier alles over.

Heb jij een plugin zoals Really Simple SSL geïnstalleerd toen je je WordPress site wou omvormen naar HTTPS? Dat was toen niet de beste keuze en daar heb ik al over geschreven (Hoe je WordPress site migreren naar HTTPS). Sinds de komst van WordPress 5.7 is het al helemaal overbodig geworden en is de omvorming veel makkelijker!

Vanaf deze WordPress versie zit er bij Gereedschap -> Sitediagnose en test die controleert of je site ook werkt op HTTPS en of er een werkend SSL-certificaat aanwezig is. Indien dat allemaal goed is, wordt de overstap naar HTTPS als “aanbevolen verbetering” getoond. Je ziet een voorbeeld van deze aanbeveling hieronder:

De aanbevolen verbetering in WordPress 5.7 en hoger: van HTTP naar HTTPS in 1 druk op de knop.

Het handige hierbij is dat je met één druk op de knop alle nodige aanpassingen in de database en de WordPress instellingen aanpast! Het manueel uitvoeren van een zoek/vervang script om alle HTTP:// verwijzingen om te vormen, is dus verleden tijd!

Je hebt dus geen enkele reden meer om je site op HTTP te houden! Succes! Vragen? Opmerkingen? Laat gerust een reactie achter.

Een reactie achterlaten